Як організувати їдальню за відсутності місця

За традицією обідній стіл покликаний збирати сім'ю для смачної вечері, для обговорення новин, радощів і переживань з близькими людьми.

Коли метраж квартири дозволяє створити розкішну обідню зону - це чудово. Однак коли квадратні метри обмежені, господарям квартири доводиться на чомусь економити, як правило, вони жертвують саме обіднім простором.

Не перетворюйте диван біля телевізора або місце біля комп'ютера в місце для обіду. Вихід є і не один! У цій статті ви знайдете цілих 10 способів організації зони їдальні, коли місця для неї практично немає.

1. Підвіконня. Сьогодні можна замовити підвіконня будь-якої форми і розміру, так щоб він ідеально вписувався в конфігурацію кухні.

2. Консоль. Вузька консоль шириною з книжкову полицю хороша тим, що її без проблем можна розмістити у будь-якій вільній стіни.

3. Кутова обідня зона або кутовий столик. Невелика кругла або трикутна стільниця дозволить перетворити будь-який зовнішній кут в невелику обідню зону.

4. Відкидний столик. На будь-якій вільній стіні можна розмістити невеликий розкладний підйомний стіл. Стіл побільше можна замаскувати під картину або дзеркало.

5. Барна стійка - універсальне рішення, що вписується практично в будь-яку кухню.

6. Висувна стільниця - якщо один з ящиків в кухонному гарнітурі зробити висувним, то вийде невеликий обідній стіл.

7. Кухонна стільниця. Придбайте декілька високих бурхливих стільців і ваша кухонна стільниця перетворитися на повноцінну столову зону.

8. Кухонний острів - багатофункціональний винахід дозволяє заощадити заповітні квадратні метри.

9. Нестандартний дизайн обідньої зони. «Скромні» столики незвичайних форм - трикутні і напівкруглі столи ідеально впишуться в будь-яку кухню.

10. «Прихована» у вбудованих системах відкриваєма дверцята - стане прекрасним місцем для невеликого обіду.

Гарний дизайн їдальні зони неодмінно посприяє відновленню традиції сімейної трапези за душевними розмовами.